Energijsko varčno talno ogrevanje

varcno talno ogrevanje
Zavedamo se, da je pri električnem talnem gretju poraba energije zelo pomembna. Naše sisteme za varčno talno ogrevanje razvijamo tako, da vam olajšamo varčevanje z energijo in da lahko hkrati uživate v prijetnih občutkih, ki vam jih nudi talno ogrevanje.  Oznaka “Energy Saver” je zasnovana tako, da vas vodi do najbolj energijsko učinkovitih proizvodov v naši ponudbi. S pomočjo pametnega nadzora in učinkovite izolacije imajo naši “Energy Saver” sistemi veliko nižjo porabo energije kot tradicionalno talno ogrevanje. Naj vam razložimo, kako deluje!

Najcenejša energija je tista, ki je ne porabite. Stroške talnega ogrevanja zmanjšate z vsako znižano stopinjo temperature. Optimalna razporeditev toplote pri talnem ogrevanju, s toploto pri nogah in hladnejšim zrakom v višini glave, omogoča znižanje temperature za nekaj stopinj in vam bo kljub temu še vedno prijetno toplo. Ko nikogar ni doma ali ko vsi spijo, se temperatura ogrevanja z lahkoto spusti še za vsaj 5 stopinj.

Samodejna prilagoditev temperature

Z našimi termostati EB-Therm 205, 400 in 800 se lahko ogrevanje tekom dneva in noči samodejno prilagodi (spusti ali dvigne), da ustreza vašim potrebam. S programom “Energy Saver” lahko sistemu poveste, kako visoko ali nizko temperaturo želite ob določenih časih (tako imenovanih dogodkih). Naši termostati imajo funkcijo prilagoditve, ki vzame v obzir čas segrevanja pred vsakim dogodkom in zagotovi, da se določena temperatura pravočasno doseže.

Izolirajte in prihranite energijo

Čas segrevanja je v veliki meri odvisen od podlage pod grelnim kablom. Če je talno ogrevanje direktno na betonski plošči, je čas dviga temperature pred naslednjim dogodkom precej dolg. Beton ima slabe izolacijske lastnosti in ustvari počasen sistem. To pomeni, da tudi z uporabo programa “Energy Saver” ne pridobite veliko. Po drugi strani pa materiali z dobrimi izolacijskimi lastnostmi pripomorejo k hitremu segrevanju. Program “Energy Saver” najbolje deluje skupaj z dobro izoliranim hitrim sistemom. Zaradi tega vedno priporočamo uporabo izolacijskih plošč v kompletu z našimi sistemi za talno ogrevanje. Naša ponudba izolacije nudi rešitev, ki deluje, ne glede na vrsto prostora in podlage.

Operativni stroški so odvisni od tega, koliko se sistem uporablja

Seveda so stroški obratovanja sistema za talno ogrevanje odvisni od vaših potreb. Višjo kot želite temperaturo, večja bo poraba energije. Vendar pa nameščena izhodna moč pravzaprav ne pove veliko o vaši dejanski porabi energije. Ker temperaturo in čas priključitve nastavite preko termostata, imate možnost določiti, v kakšni meri želite uporabljati talno ogrevanje. Z uporabo “Energy Saver” programa na naših termostatih je enostavno vzdrževati nizko porabo električne energije.

Različni prostori imajo različne pogoje

Obstajajo različni dejavniki, ki vplivajo na to, kakšna je priporočena izhodna moč. Slabo izolirane stavbe, veliko oken in hladno podnebje so vse dejavniki, ki povečujejo potrebno izhodno moč. Potreba je prav tako odvisna od vrste prostora in talne obloge.

Cable Kit 500

Set za talno ogrevanje vsebuje grelni kabel na kolutu in dodatke. Dobra izbira za tla s keramičnimi ploščicami ali naravnim kamnom. Termostat z velikim zaslonom in štirimi energijsko varčnimi programi.

Cable Board®

Za energijsko učinkovito talno ogrevanje pod keramičnimi ploščicami. Posebej zasnovano za ogrevalni set Cable Kit.