Pametni grelni kabel za cevi Ebeco F-10 Grelni kabel za cevi Ebeco F-10 Zaščita vodovodnih in kanalizacijskih cevi pred zmrzaljo Zaščita števca za vodo pred zmrzaljo
F-10 je pameten samodejno prilagodljiv grelni kabel, ki prepozna temperaturo okolja in temu prilagodi moč ogrevanja. Zaradi tega je razporeditev toplote vedno enakomerna, poraba pa je nadzorovana. F-10 ima preizkušen aluminijast ovoj, zaradi katerega je kabel robusten in hkrati zelo enostaven za namestitev.

Grajen je na osnovi vzporedne upornosti,  kar pomeni, da gre za samo-regulacijski grelni kabel sestavljen iz dveh vzporednih žic, vgrajenih v polprevodniški material, ki prilagaja svojo grelno moč glede na temperaturo okolice.  Tudi če je zunanja temperatura nad 0°C in ni potrebe po zaščiti pred zmrzaljo, bo grelni kabel še vedno vključen. Če ga želite popolnoma izklopiti, je potrebna uporaba s termostatom, kot je na primer EB-Therm 800. F-10 se lahko uporablja v notranjosti ali izven vodnih ali kanalizacijskih cevi. Maksimalna dolžina povezave za polaganje v notranjosti cevi je 60 m.

Izjemno enostaven za namestitev

Ker je kabel samodejno prilagodljiv, ga lahko enostavno režete in ovijate tako, da se popolnoma prilega cevi, brez tveganja pregretja. Priključni kabel ni potreben. Aluminijast ovoj poskrbi za robusten kabel in enostavno namestitev.  Pri vseh grelnih kablih je potrebna uporaba varovalke.

Odobren za uporabo pri ceveh s pitno vodo

F-10 je skupaj z dodatki primeren za namestitev v notranjost cevi s pitno vodo, saj je za ta namen odobren v KTW in NSD/ANSI standardu 61. To pomeni, da F-10 skupaj z dodatki ustvari ogrevalni sistem, ki je odobren za uporabo pri pitni vodi in katerega deli so zasnovani tako, da skupaj delujejo optimalno.

Pametni dodatki, ki olajšajo delo

Pri silikonskem setu za priklop/odklop ni potrebna uporaba grelne pištole za nameščanje kabla. Namesto tega se uporabi lepilo. Še en pameten dodatek je dopolnilni set F-10, ki je prav tako odobren za uporabo pri pitni vodi in ima ovalno odprtino, ki se popolnoma prilega obliki kabla. Zaradi tega se navoj popolnoma varno prilega.

Spopada se tudi z najtežjimi pogoji

F-10 je bil razvit za najbolj mrzle zime. Grelni kabel ščiti:

  • Nameščen v notranjost 32 mm neizolirane plastične cevi, vse do -30°C.
  • Nameščen izven 32 mm plastične ali kovinske cevi z vsaj 20 mm izolacijo, -20°C.
  • Učinek je možno še povečati, če se kabel namesti dvojno ali v spiralo.

Primeri uporabe:

  • Vodovodne cevi
  • Kanalizacijske cevi
  • Odtočne cevi
  • Vodnjaki

Izpolnite spodnji obrazec in pošljite povpraševanje
DIMENZIJE 7,0 x 4,6 mm
MAKS. TEMPERATURA DELOVANJA 65 °C
NAJNIŽJA TEMPERATURA PRI NAMESTITVI – 45 °C
NAPETOST 230 V
MINIMALNI POLMER UPOGIBA 25 mm
MOČ OGREVANJA 10 W/m pri + 10 °C v primeru namestitve na kovinsko cev
MAKS. DOLŽINA PRI 10 A 100 m zunanja namestitev
60 m namestitev v cevi
CERTIFIKAT CE, odobreno za uporabo v ceveh s pitno vodo v skladu s KTW in NSD/ANSI standardom 61