Pametne strehe

Ogrevanje je dobra rešitev za različne probleme hladnega vremena. Na primer za sneg v žlebovih in odtočnih ceveh. Sneg se spremeni v led, ki nato povzroča erozijo na stavbah. Ali pa se naredijo ledene sveče, ki se lahko odlomijo in povzročijo bistveno večjo škodo. S pomočjo grelne rešitve v žlebovih in odtočnih ceveh se bo sneg stopil še preden bi lahko povzročal probleme.

Napeljava za taljenje snega je sestavljena iz grelnih kablov, pametnega nadzora in dodatkov, s čemer preprečuje nabiranje ledu in hkrati topi sneg.  Namen je ohraniti odprt kanal za odtekanje vode, da preprečimo zmrzovanje vode, preden doseže območje brez zmrzali. Napeljave za taljenje snega so potrebne na večini streh.

Strehe se med seboj razlikujejo, zato se sistem prilagodi vsaki posamezni namestitvi. Nadzor se prav tako prilagodi potrebam posameznega sistema. Imamo pametne sisteme, ki vzamejo v obzir tako temperaturo kot tudi vlago. Ogrevanje se vključi samo v primeru, ko obstaja nevarnost tvorjenja ledu. Zaradi tega je sistem za taljenje snega energijsko učinkovit in ekonomičen.

Ko smo razvijali sistem “Pametne strehe”, smo v obzir vzeli tudi potrebe monterjev naših rešitev za ogrevanje streh. Namestitev sistema mora biti hitra, preprosta in varna.

Kot lastnik nepremičnine ste odgovorni preprečiti drsenje snega iz strehe. To vključuje spremljanje tveganja kot tudi odstranjevanje snega in ledu, ki bi lahko povzročala težave. Če kot lastnik nepremičnine tega ne izvajate, lahko ob morebitni povzročeni škodi pride do kazenskih ovadb ali odškodninskih zahtev.

Komponente sistema Pametne strehe

T-18

Samo-regulacijski grelni kabel za zaščito žlebov in odtokov pred zmrzaljo. Enostaven za namestitev.

Smartlock

Konektor Smartlock vam omogoča hitro in enostavno razvejanje kablov. Na voljo je v dveh različicah, Smartlock S za združevanje grelnih kablov in Smartlock P za spoj s priključnim kablom.

Strešno tipalo

Tipalo za vlago, za uporabo v strešnih sistemih. Uporablja se skupaj s termostatom  EB-Therm 800 na  maks/min položajih. V paketu je vključen 24V AC/DC transformator in trak za pritrditev.

EB-Therm 800®

Edinstven termostat v skladu z DIN standardi, ki nudi izbiro med štirimi različnimi načini delovanja.

Smartclip

S pomočjo pametne sponke je namestitev grelnega kabla na strehe hitra in enostavna. Na voljo za žlebove in nadstreške.